Healing Reset Methode

In 2017 behandelde ik een vrouw met schouderklachten. Bij de zoektocht naar wat in relatie stond tot die klacht, bleek ze een blokkade op haar schildklier te hebben. Ze had vanwege vruchtbaarheidsproblemen tijdelijk schildklierhormonen geslikt, waardoor ze uiteindelijk ook zwanger is geworden. Ik heb haar gereset op die blokkade en haar hele energetische systeem kwam tot leven. Haar ogen werden enorm helder en ze zei: “Het lijkt alsof ik wakker word.”

Deze bijzondere ervaring met resetten heeft enorme indruk op me gemaakt. Ik ben er sindsdien van overtuigd dat iedereen getest ‘moet’ worden op onbewuste zaken. Die maken het verschil in het transformatieproces van een persoon.

Alles, en dan ook echt álles, is met behulp van ons onbewuste te resetten. Ook op afstand.

Het is mijn grootste wens om te leven in een medicijnvrije maatschappij, waarin we niet langer de behoefte voelen om mensen in een hokje te plaatsen.

De gedachte achter de Healing Reset Methode is dat:

 • Onze fysieke klachten weerspiegelen, wat er aan lading onder zit.
 • Alles (blokkades/verstoringen) is te ontstoren door middel van resetten; ook op afstand!
 • Als de lading in je onbewuste en in je lichaam verdwenen is, ontstaat er rust en ontspanning in je systeem en geest, waardoor het zelf genezend vermogen je klachten als sneeuw voor de zon laat verdwijnen.
 • Als je in verbinding met jezelf leeft, zul je door persoonlijke groei, keuzes gaan maken vanuit een ander bewustzijn. Keuzes, die in lijn zijn met je ziel.

Door de Healing Reset Methode schakel je het onbewuste in wat 95% capaciteit van ons brein vormt. Hierdoor kom je op bijzondere verbanden en achtergronden van iemands klachten en vraagstelling. Met het beperkte brein-denken (5%) kom je ten eerste al niet op die verbanden en ten tweede staat het effect vanuit dat deel van je brein niet in verhouding tot het effect vanuit het onbewuste. Het is als zand scheppen met een schop, in plaats van met een bulldozer.

Holistisch werken & Healing Reset methode

Holistisch werken zonder het onbewuste erin te betrekken, dekt niet de hele lading. Het is mogelijk om een groot deel van de zichtbare en onzichtbare werkelijkheid te beïnvloeden. Maar wat als je dan nog steeds een deel, wat verborgen is, niet weet?

Wat is dan holistisch?
De werkelijkheid is meer dan wat we met onze zintuigen waarnemen. Ook al zijn we paranormaal, medium of wat anders, er blijft altijd een deel onbereikbaar. Het onbewuste, lichaamsgeheugen, celgeheugen en aura zijn onderdelen van ons hele systeem waar informatie zich ophoudt en wat invloed heeft op ons doen en laten. Blokkades en verstoringen kunnen dus ook daar vandaan komen.

De Healing Reset Methode is gericht op het zoeken naar de oorzaken, die in relatie kunnen staan tot de klacht. Het repertorium, in de vorm van een beslissingsboom, zorgt ervoor dat je een bepaalde route volgt, die bij elke cliënt anders is. Die je ondersteunt en je op wegen brengt die vooraf niet te bedenken zijn, omdat het onbewuste de belangrijkste rol speelt in de routing. Hierdoor heb je een fantastische ondersteuning voor het ratio-creatieve-intuïtieve diagnose proces, wat dagelijks in je praktijk plaatsvindt. De methode is heel gemakkelijk toe te passen in je sessies. Het is een geweldige aanvulling op je bestaande praktijk. Maar je kunt deze methode ook los inzetten.

Waarom de Healing Reset Methode?

Iedere cliënt is uniek, en daarom willen de meesten van ons therapeuten en coaches maatwerk leveren aan onze cliënten. Door gebruik te maken van de Healing Reset Methode ontstaat er een compleet proces op maat. Je hoeft niet meer van tevoren een behandelplan te schrijven, dit ontvouwt zich als vanzelf tijdens het doorlopen van het diagnoseproces met behulp van het repertorium.

Met deze methode heb je altijd voldoende kennis in huis; je hoeft minder zelf na te denken, want deze methode leidt het onbewuste, met behulp van het repertorium, je cliënt door het proces heen, naar wat de onderliggende oorzaken van de klacht zijn.

Jij bent nooit meer bang dat je te weinig weet. Je zult merken dat je vraagstelling een ander niveau krijgt, waardoor je nog meer tot de kern komt.

Deze resultaten bereik je als je deze methode gaat omarmt!
→ Vanuit bijdrage werken → het gaat niet om jou!
→ Je gaat je onderscheiden.
→ Dit is meer dan een trucje → ‘een manier van leven’ creëren → ‘walk the talk’.

Met de Healing Reset Methode is ALLES TE RESETTEN! En ja, dat betekent ‘out of the box’ blijven denken, en omdenken toepassen ondanks dat je in een structuur zit.
De kracht van de methode is onbegrensd.

Je komt op dingen waar je normaal gesproken niet aan zou denken. Je hoeft ook niet alles te weten of kennen, want het repertorium helpt je op weg.

Wat is jouw verlangen als coach of therapeut?

Vaak toch om een ander nog beter te kunnen helpen. Staat de reden waarom je ooit mensen bent gaan helpen nog overeind? Kun je jouw WHY nog herkennen in je huidige werken? Zijn de methodes die je ooit geleerd hebt nog wel afdoende voor de vraagstellingen van je cliënten in deze tijd?

Mijn ervaring is dat de vraagstelling van velen onder ons aan het opschuiven is, naar schijnbaar onzichtbare zaken die diep verborgen liggen in het onbewuste. Of diep verborgen in andere systemen zoals ons familiesysteem, energetisch systeem, aura, zielsopdracht enzovoorts.
De vraagstelling wordt voor een groot deel aangestuurd door de ziel en de opdracht waarmee deze hier op aarde is gekomen. En vele lagen, die zijn ontstaan in dit leven of vorige levens, kunnen het leven van deze zielsopdracht belemmeren.

Er wordt tijdens de opleiding en daarna (o.a. tijdens supervisiesessies) aandacht besteed aan jouw persoonlijke ontwikkelingsproces. Een aanzet tot vrijmaken van jouw belemmeringen en je bewustzijn vergroten om open te staan voor de ongekende mogelijkheden van deze methode. Vanuit die eigen ervaring kun je heel goed je verplaatsen in je cliënten. Practice what you preach.

Deze opleiding is geaccrediteerd door de KTNO. De studiepunten zijn 1,5 ECTS.

Voor wie is het aanleren van de Healing Reset Methode interessant?

Als je ziet dat de vraagstelling van je cliënten op aan het schuiven is naar de onderliggende oorzaken van hun klachten. Dat de enkel lichamelijke route niet die resultaten oplevert die je cliënten verlangen.

De healing Reset Methode past bij mensen die zichzelf de vragen hebben gesteld: hoe nu verder? Doe ik nog steeds wat bij me past? Wat is ook alweer de reden dat ik ooit therapeut of coach ben geworden? Deze methode past bij jou, als je bereid bent om met je eigen onbewuste aan de slag te gaan.

Wanneer kun je de Healing Reset Methode gebruiken?

Je kunt methode toepassen als:

 • Je doorziet, voelt of vermoedt dat er bij je cliënten meer aan de hand is dan datgene waar je, met je huidige vaardigheden, de vinger achter krijgt.
 • Je merkt dat blokkades en verstoringen bij je cliënten hun ontwikkelingsproces stagneren.
 • Je cliënten hebben iets extra’s nodig om beter geholpen te worden in hun helingsproces.

Wat is het verschil ten opzichte van andere methodes?

De Healing Reset Methode gaat uit van verklaringsmodellen over hoe ons lichaam werkt. Wat ons autonoom zenuwstelsel doet met lading die in het onbewuste zit. De basis ligt in de Polyvagale theorie van Porges en de inzichten van het autonoom zenuwstelsel van Dr. J. Sarno. Deze helpen om beter te begrijpen wat er plaatsvindt in ons lichaam en waarom het reageert, zoals het reageert. De kennis hierover helpt ook je cliënten, omdat zij hun vertrouwen in hun lichaam kunnen herstellen op basis van nieuwe inzichten.

Het repertorium (beslissingsboom) zorgt voor een gestructureerde aanpak. De kracht van de toegepaste kinesiologie in combinatie met het repertorium, is dat je wordt gewezen op zaken die anders verborgen zouden blijven. Het repertorium zorgt voor die belangrijke ondersteuning, zodat je het allemaal niet zelf hoeft te bedenken. Je creativiteit krijgt door die gestructureerde aanpak veel meer ruimte, waardoor er nog meer mogelijkheden ontstaan.

Als je de methode in de vingers hebt, kun je je focus geheel op de cliënt richten. Wat gebeurt er met persoon? Wat voelt deze? Hierdoor kun je de kleine finesses gaan ontdekken. Het fluisteren van ons lichaam! Je haalt mensen uit hun hoofd en brengt ze in hun gevoel, hun hart en buik.

Samengevat is het een ratio- en creatief-intuïtief gestuurd diagnoseproces wat structuur krijgt door het gebruik van het repertorium.

Er zijn meerdere methodes zoals EFT, EMDR en IEMT, die ook een verandering in de emotionele/mentale lading van een cliënt bewerkstelligen. Waar de Healing Reset Methode zich in onderscheidt, is dat de methode inzetbaar is bij alles en op afstand (online) ook toepasbaar is. De mogelijkheden zijn onbeperkt.

“Eén van de oud-leerlingen vertelde me dat ze vijf sessies EMDR vergelijkt met één sessie van deze methode. Met nog het onderscheid dat het daarna ook wegbleef.” | Natasja van den Wakker, energetisch therapeut |

Tot slot

De Healing Reset Methode is een universele methode die samen te vatten is in de volgende kenmerken:

 • De mens vormt een eenheid op fysiek, emotioneel, mentaal, psychisch en spiritueel niveau.
 • Alles wat die eenheid tegenhoudt is te resetten. En daar hebben we het onbewuste bij nodig.
 • Er wordt een verbinding gelegd tussen het om ons omringende veld van informatie, de lichaamswijsheid, het onbewuste en ons aura.
 • De methode is zelfstandig toe te passen, maar ook complementair inzetbaar en is zeer resultaatgericht.
 • De methode zorgt voor verwerking, ontspanning, bewustzijn, acceptatie, inzichten, ‘terug naar de fabrieksinstellingen’, transformatie en verandering.
 • De Healing Reset Methode is altijd en overal inzetbaar, op de ander of op jezelf.

Deze methode heb ik mij via diverse fysieke en energetische kanalen eigen gemaakt en doorontwikkeld. Ik deel deze kennis en inzichten graag met jou!