Over Marcel

Ik kom uit een ‘gewoon’ gezin. Nou ja, gewoon? Mijn ouders kozen al in de jaren ‘70 voor alternatieve genezers. Mijn oma nam mijn vader zelfs in de jaren ‘50 al mee naar de homeopaat. De man is nooit gevaccineerd en heeft, totdat hij op zijn 78e een trombosebeen kreeg, nooit structureel medicijnen gebruikt. Dit heeft mijn kijk op gezondheid gevormd.

Ook mijn eigen ziekenhuisopnames als kleine jongen hebben onderbewust doorgewerkt in deze keuze. Zie mijn post op Facebook.

Ik wil mensen helpen met hun gezondheid, maar niet door medicatie. Deze overtuiging heeft me op mijn 20e op de Academie voor Natuurgeneeskunde gebracht. Daar volgde ik de 4-jarige studie Natuurgeneeskunde die me veelzijdig en holistisch heeft gevormd. En als hoogtepunt ontdekte ik in die tijd mijn aanleg voor magnetiseren.

Toen ik de opleiding had afgerond, heb ik twee jaar een Natuurgeneeskundige praktijk waargenomen. In die periode zag ik gemiddeld 10 mensen per dag. Van baby’s met eczeem tot bejaarden met een oorlogstrauma. Meer dan 90% van hen was tevreden over mijn behandeling.

Na een burn-out ben ik gestopt en als creditmanager in de commerciële wereld aan de slag gegaan. Om na 20 jaar, via stoelmassage. Triggerpoint Therapie en helende energie trainingen, mijn praktijk Rug in balans op te bouwen. Ik heb me gespecialiseerd in chronische rug-, nek- en schouderklachten. Schijnbaar hopelose gevallen zijn bij mij in goede handen. Zelf had ik ook last van deze klachten en hulp gezocht in als chiropraxie, osteopathie, massages, healing, systemische opstellingen, Reiki, helende energie, Triggerpoint Massage en meer.

De belangrijkste verbetering kwam echter pas, toen ik ontdekte én erkende dat mijn lijf vol zat met spanning, emoties en andere ballast. Het loslaten van deze emotionele en mentale lading gaf ruimte in mijn lijf. De pijn verdween en ik kreeg er veel bewegingsvrijheid voor terug. Het was de aanleiding om ook mijn professionele focus te verplaatsen naar ‘wat speelt er nog meer?’. Dit kreeg een enorme boost door de test- en resettechnieken, die ik mijn praktijk ben gaan toepassen en nu de Healing Reset Methode vormen.

Ik leef, adem en hou van mijn methode – ik ben de methode; met als persoonlijk hoogtepunt dat ik zelfs mijn migraine, die ik al 30 jaar heb, ermee kan ompolen. Alles is te resetten!

Er zit een veerkracht in mij en een zielsopdracht, die me een drive geven om altijd opnieuw te beginnen. Van een broekie van 25 als waarnemer in andermans natuurgeneeskundige praktijk, via een lange omweg, naar de grondlegger van een krachtige en effectieve resetmethode. Een methode die, door deze op mezelf toe te passen, hét verschil heeft gemaakt in mijn eigen leven! Ik gun iedereen dat verschil.

Als ontwikkelaar en manifestor van de Healing Reset Methode is het mijn missie om innovatieve kennis te verbinden met de praktijk van therapie of coaching.

Vanuit mijn innerlijke drive dat er iets is, wat nog meer een bijdrage voor jou en de wereld kan zijn, zie ik altijd nieuwe mogelijkheden om door te ontwikkelen. Ik kan niet wachten om deze kennis en ontwikkelingen ook met jou te delen.

Naast Natuurgeneeskunde heb ik diverse opleidingen in de complementaire geneeskunde en coaching gevolgd.

 • NLP -practioner opleiding (Marie José Rietbeek)
 • NAC Life Coach opleiding (Health Balance Group)
 • Mentor-class Triggerpoint Reset Methode (Tim van Orsouw)
 • Medische Basiskennis Plato
 • Triggerpoint Coach© Opleiding
 • Quantum-Touch Level 1 en 2, Quantum-Touch Allergy Level 1 en 2, Quantum-Touch Share, Self Created Health
 • Stoelmassage
 • Reiki I en II, Reading- en healing trainingen
 • Academie voor Natuurgeneeskunde Hilversum
 • Trainingen persoonlijke ontwikkeling
  Advanced Communication training
 • Personal Power (NLP); Life Skills University
 • Breakthrough to Successs

Als natuurgeneeskundige ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging BATC.

Je kunt me ook voor individuele healing resetsessies benaderen. Dat kan via 06-46425481 of info@healingresetcompany.nl.

Wil je meer weten over mij als natuurgeneeskundige zie mijn praktijkwebsite http://www.ruginbalans.nl.

Als coach aangesloten bij de Landelijke Coach Professional Group.

Als freelancer aangesloten bij de Vitaliteitsgroep. Een coachpool van professionals in behandeling van stress en burnout.

En verder:

 • Ben ik dol op muziek, ik speel de hang en soms dj ik en hou enorm van Ecstatic dansen.
 • Ga ik in mijn vrije tijd ‘graag’ hardlopen.
 • Lees ik graag een goed boek om te ontspannen.
 • Eet graag Indische rijsttafel samen met onze Jasper.
 • En geniet van de mooie gesprekken met onze Bir.