Vergeving: de ontbrekende schakel.

Wat als je in volledige vrede met jezelf bent? Wat is er in je leven als je de strijdbijl begraven hebt? Hoe zou het voor je zijn als je je verleden en je toekomst zonder enige spanning kan zien en ervaren?

Is vergeving naar jezelf de laatste stap in de weg naar holisme?

Ons lichaam onthoudt alles wat nog niet verwerkt is. Het lichaamsgeheugen is er en wordt weer actief als het getriggerd wordt door een situatie in de nu. Dat wat opgeslagen zit, een emotie of gevoel komt weer los. Je voelt het, je systeem neemt je over en voor dat je het in de gaten hebt vertoon je gedrag waarvan je toch echt zeker wist dat je zo niet meer wil reageren. En toch doe je het weer.

Onmacht, frustratie, pijn, angst, verdriet of boosheid (of een mengeling ervan) komen op zo’n moment los.

Wat zou het zijn als de lading die hieronder aan ten grondslag ligt uitgeschakeld is. Waardoor je vrij bent van opgeslagen emoties en bepaald ondermijnend gedrag geen rol meer speelt. Dat je hierdoor in het nu alles kan meemaken met je partner, leidinggevende, je kind, je vader of moeder of wie dan ook en je hebt en blijft totale controle houden over hoe je wil reageren!

Een mooi ideaal om naar toe te werken, toch?

Een belangrijke stap in deze is erkennen en toestaan dat je nog getriggerd wordt. Een tweede stap is, ik heb nog aandacht te besteden aan deze opgeslagen issues. In het gedachtengoed van Ho’oponopono staat vergeving en verzoening centraal. Een viertal basiszinnen vormen het talige fundament van dit gedachtengoed.
Alle therapeutische en coachende interventies maken een verschil, lossen zaken op en creëren een nieuwe werkelijkheid. Ik noem dat, al deze stappen bereiden je voor op het moment dat je openstaat voor de energie van vergeving. Vergeving naar jezelf toe zodat er vrede in jezelf plaatsvindt.

Vrede in jezelf is gelijk aan vrede met je omgeving. Je verleden, je toekomst en het nu zijn in balans met je.

Hoeveel strijd heb jij nog in je?

Voor de collega therapeuten of coaches die met de energie van vergeving aan de slag willen heb ik een introductie dag ontwikkeld. Op die dag gaan we met elkaar onderzoeken wat de energie van vergeving kan betekenen voor jouw weg naar vrede in jezelf. Heb je interesse meld je dan aan via info@healingresetcompany.nl.