Alle heling verloopt via het zenuwstelsel. Direct dan wel indirect!

Als het zenuwstelsel niet optimaal functioneert dan is een belangrijke route geblokkeerd. Het zenuwstelsel geeft, in essentie, positieve signalen daardoor foutief door en de verandering die je wil inzetten wordt verstoord en met ruis teruggekoppeld. Je krijgt misschien hierdoor halve heling. In slechtste geval geen heling.

Ons zenuwstelsel is afhankelijk van het onderbewuste, en als dit onderbewuste ballast heeft dan wordt het autonoom zenuwstelsel ondermijnd. Ballast kan zijn; emotioneel, mentaal, voeding en al het andere wat we niet kunnen bedenken. Lees ook het artikel: Sarno en onderdrukte emoties: verklaart dit alles?

Haal de ballast weg dan creëer je vrijelijke doorstroming van zenuwstelsel.

Dit geeft je een optimaal werkend en natuurlijk genezingsvermogen waardoor je klachten weg gaan. Bijvoorbeeld bindweefsel wat strak stond van de spanning ontspant zich, hierdoor verdwijnen Triggerpoints waardoor de pijn weg is en wat weer leidt tot optimale bewegingsvrijheid.
We weten dat het onbewuste brein, waaronder het reptielenbrein samen met het emotionele brein alles bepalend is voor je gezondheid, je financiën, je leefomgeving en al je keuzes in het leven. Het is bekend dat coachende en/of therapeutische interventies via ditzelfde complexe brein verlopen. Alleen hoe bewust zijn we hier meebezig?

Stelling: Elke duurzame verandering heeft plaats te vinden in het brein. Wie kan zich daar in vinden?

Herkennen jullie het volgende? Je doet je oefeningen, je neemt meer rust en ontspanning, je eet anders, je beweegt meer, je hebt mindfulness training gedaan, laat je masseren, je doet aan heling en toch komt het terug? Zou dat betekenen dat je brein (onderbewuste) onveranderd is!
Wat ik in de praktijk ervaar is dat alles pas verbeterd door de veranderingen in het brein, onderbewuste en lichaamsgeheugen.

Waarom is dat in deze tijd zo belangrijk?!?

  1. Ons zenuwstelsel staat enorm onder druk. Alles wordt onzekerder, minder veilig dus je hebt je eigen interne veiligheid te vergroten.
  2. Verandering na verandering volgen elkaar steeds sneller op, je flexibiliteit en incasseringsvermogen vergroten is belangrijk.

Voor dit alles heb je een gezond werkend zenuwstelsel nodig. Als het zenuwstelsel beladen is met allerlei ballast functioneer je steeds moeilijker. Je raakt sneller van slag, je begint zaken te vergeten, je incasseringsvermogen zakt waardoor je sneller uit je slof schiet, ’s-nachts kom je minder tot rust omdat je hoofd blijft malen en je overziet de zaken niet meer. Allerlei tekenen van overbelasting wat uiteindelijk tot een overspannenheid of burn-out kan leiden. Of allerlei lichamelijke klachten zoals nek -, rug – of schouderklachten etc.

In de Healing Reset Methode besteden we veel aandacht aan het resetten van de lading in het zenuwstelsel. Er is ook een speciaal Eerste Hulp bij Stress protocol, waarbij essentiële systemen ontstoord worden om te zorgen dat het lichaam op hoog niveau beter gaat functioneren. Hiermee kan je iedereen met een effectieve procedure ondersteunen in deze stressvolle tijden.

Wil je weten of de Healing Reset Methode een geschikte manier is voor jou om je cliënten stressbestendiger te maken dan nodig ik je uit om via info@healingresetmethode.nl of 06-46425481 contact met me op te nemen.