Brein Veiligheid Geluk Vrede

Ons brein is gemaakt om ons veilig te voelen. Het doet er alles aan om dat veiligheidsgevoel te behouden. Dat kan zelfs ten koste gaan van je gezondheid en geluk. Een schijnveiligheidsgevoel wat er toe kan leiden dat je destructief gedrag hebt wat op langere termijn jouw ‘schade’ berokkent. ‘Schade’ in de vorm van klachten.

Wat is nu echt veilig? Waar merk je het aan dat je in de juiste veiligheid modus bent? Is de mate van vredig zijn en gelukkig zijn een maatstaf in deze?

Als ik kijk naar al degene die magische relaties hebben (ten eerste met zichzelf!), een geluksgevoel etaleren waar je blij van wordt, een vrede uitstralen en dan bij hen doorvraagt wat ervaar je en dan antwoorden ze: ‘ik voel me veilig bij mezelf’. ‘Ik ervaar naar mezelf onvoorwaardelijkheid’. Ik concludeer daar uit; persoon houdt van zichzelf.

Dat betekent in je gedrag dat je ooit gestart bent om jezelf en de ander te vergeven over wat er in je leven is geweest. Het Ho’oponopono proces kan je daar enorm bij ondersteunen.

De energie van veiligheid.

De energie van veiligheid geeft een belangrijke wending in je systeem. Dus hoe creëer je die staat van zijn zodat je vrede in jezelf ervaart?

Eén van de vaardigheden van de Healing Reset Methode, het resetten, is ontwikkeld om 100% veiligheid te creëren in ons systeem. Het autonoom zenuwstelsel, waar ons brein een zeer belangrijke rol speelt, krijgt het commando mee tijdens het resetten om weer normaal te gaan functioneren. Het krijgt simpel gezegd mee, ga weer in de juiste veilige modus komen.

Dit zal ik met een voorbeeld duiden. We hebben allemaal impactvolle ervaringen meegemaakt. Als je aan sommige denkt, b.v. een persoon waar je een relatie mee hebt gehad, zul je misschien weer sensaties, b.v. rillingen over je rug heen, ervaren. Dat is nog steeds een teken dat er lading van die impactvolle ervaring een rol speelt. Door het (zelf -) resettap-proces toe te passen op dit stuk van je leven zul je enig moment ervaren dat je neutraal naar de ervaring kan kijken. Je kunt die periode uit je leven in ontspanning achter je laten. De ruis die het nog op de achtergrond in je autonoom zenuwstelsel veroorzaakte is weg.

Brein maakt ons niet gelukkig!

Er zijn experts op het gebied van het brein die het volgende verklaren: ‘Het brein is gemaakt om te overleven, en niet om je gelukkig te maken’. Voor overleven lees ik veilig voelen. Vanuit de werkingsprincipes bekeken van ons reptielen – en emotionele brein kan ik me daar iets bij voorstellen. Of is dit een beperkende overtuiging?

Als veilig voelen een fundamentele voorwaarde is om een gelukkig vervuld leven te hebben dan hebben we te onderzoeken wat we nodig hebben om ons veilig te voelen. Dat alles wat ons weerhoudt om dat zuivere veilige gevoel in ons systeem te ervaren te onderscheppen en er wat mee te doen.

Samengevat komt het erop neer dat je het autonoom zenuwstelsel, met het daaraan gekoppelde hormoonsysteem, en het energetisch systeem in de modus van veiligheid hebt te brengen.

Altijd een weg uit!

Het door ontwikkelde (zelf -) resettap-proces van de Healing Reset Methode faciliteert jou als behandelaar en degene die je begeleidt om de weg naar volledig veilig te voelen op te gaan. De verfijnde techniek heeft een diepe uitwerking op ons systeem zodat loops die we allemaal kennen doorbroken worden. Een ontwikkelingspad brengt wat er toe leidt dat iemand zijn zielsopdracht kan leven. Dat men aan zijn zielsgeving behoefte toe komt. Want, wat er ooit ingevlogen is als verstoring of blokkade, is er weer uit te krijgen. Er is altijd een weg uit!