Het onderbewuste => een dankbare databank!

Hoe verrassend het kan zijn dat ons lichaam ons wijst op hele andere dingen dan we met onze hersenen kunnen bedenken.

Iedere keer ben ik verrast over de route die tijdens een ontmoeting zich ontwikkeld met een persoon in mijn praktijk. De echte oorzaken van de persoon in kwestie boven water krijgen is wat we als therapeut of coach willen bereiken.

Ons onderbewuste is behulpzaam

Het is erg prettig dat ons onderbewuste en ook ons lichaamsgeheugen daar behulpzaam bij is. Je hoeft maar met behulp van een spiertest de vraag te stellen: ‘Wat is gerelateerd aan de klacht of thema’. En binnen een aantal stappen kun je tot de kern die tijdens die ontmoeting boven water komen.

Test zwak betekent resetten

Als je met de Healing Reset Methode werkt dan is alles waar de spiertest zwak op test verstoord. Er is nog iets met dat orgaan, woord of oorzaak wat ertoe leidt dat het systeem uit balans is. Bij de een is die verstoring zeer duidelijk nog aanwezig en bij de ander is het een nuance. Wat bedoel ik daarmee!

Recentelijk had ik een collega over de vloer. Zij heeft wat rugklachten en ervaart gedoe met haar buik. We hebben de rug als te onderzoeken item genomen en via een mooie routing kwamen we onder andere uit op oerwonden. Oerwonden als: ik ben op mijn ziel getrapt, afgekeurd, kop ingedrukt en meer. Deze woorden of thema’s zaten kennelijk aan haar rug gekoppeld. Je zou kunnen zeggen ‘ze droeg deze nog steeds mee in haar rug’.

Tijdens het resetten op deze woorden bleek voor haar dat ze er nog wel last had van de thema’s maar totaal niet meer in die mate als dat ze verwacht had. Ze beschouwde dat als een goed teken. Ik heb, zei ze, kennelijk door alle persoonlijke ontwikkeling al heel wat lading verwerkt.

Verschillende reacties op reset proces

En dat zie ik ook vaak. Degene die belangrijke thema’s flink hebben doorwerkt komen tijdens het reset proces (een soort helende reis) niet meer in heftige gevoelens of lichaamssensaties. En dat is hun ervaring op dat moment.

Soms kan het ook anders. Dat iemand letterlijk en figuurlijk ziek wordt na een reset proces bij mij in de praktijk. Dat het systeem zo op zijn kop is gezet dat het letterlijk en figuurlijk zaken (afval) eruit moet branden.

Het een is niet beter dan de ander. Iedereen staat ergens op de ladder van zijn of haar persoonlijke ontwikkeling.

Lading veranderen ondersteunt de persoonlijke ontwikkeling

Wat ik wel ondertussen na al die jaren kan zeggen is het volgende: wil je absoluut los komen van thema’s in je leven dan heb je de lading die in je autonoom zenuwstelsel en energetisch systeem een rol speelt te shiften. Doe je dat niet dan blijven deze thema’s een rol van betekenis spelen in je leven.

De Healing Reset Methode is daarvoor een aangewezen methode die mensen ondersteunt in het persoonlijke ontwikkelingsproces. Waarbij de moeiteloosheid opvalt.

Gestolde energie vrijmaken

In de trauma therapie hebben ze het over de gestolde energie die is ontstaan tijdens het meemaken van impactvolle ervaringen. Het is die gestolde energie – lees lading in ons systeem – die op een zachte manier door het resetproces wordt vrijgemaakt. De ondermijnende werking van deze gestolde energie wordt daarmee weg gehaald. Je kunt in het meest optimale geval weer neutraal naar dat wat er gebeurd is kijken zonder nare lichaamssensaties of gevoelens.

Lees ook eens het artikel Alle heling verloopt via het zenuwstelsel  over de werking van ons autonoom zenuwstelsel als er lading in zit.

Wil je weten of de Healing Reset Methode een geschikte manier is voor jou om je cliënten in hun persoonlijke groei proces te begeleiden, dan nodig ik je uit om via info@healingresetmethode.nl of 06-46425481 contact met me op te nemen.