Ervaringsverhaal, proefpersoon bij de opleiding

→ “We vinden het knap dat je het kan, maar we hebben het liever niet dan je het doet”. Een belemmerende ouderboodschap bleef een man, als proefpersoon bij de opleiding, vanaf zijn middelbare school weerhouden om ten volle in zijn kracht te komen staan. 

Het gevolg is dat hij op zijn werk niet optimaal presteert. Hij blokkeert nogal eens als hij initiatief neemt, met iets nieuws komt of als er een prestatie van hem verwacht wordt. Regelmatig klotsende oksels bij meetings en zijn innovatieve vaardigheden raken geblokkeerd als het erop aan komt. Door zijn onderbewuste te testen kwamen we erachter dat hij een blokkade heeft op studeren. En dat deze zin een ‘traumatisch’ effect heeft achtergelaten waardoor zijn brein regelmatig in de maalstand terecht kwam.

Lading die in het autonoom zenuwstelsel zit ontstoren

De lading die in het autonoom zenuwstelsel zit door het ontstoren weggehaald waardoor er ruimte kwam om “vrij voelen” te ervaren. De man kwam, met een wat gebogen houding binnen en ging met een krachtige uitstraling rechtop en zichtbaar opgelucht de deur uit. Op naar vrijheid van handelen in alle onbevangenheid.

Belemmerende overtuigingen ombuigen

Bovenstaande case is voor ons als therapeuten, natuurgeneeskundigen of coaches een bekend verhaal. Wat als je een dergelijke belemmerende overtuiging ontdekt samen met je cliënt en je wil ermee aan de slag. Ben je in staat om de lading en de daarmee verbonden zaken die grotendeels in het onderbewuste liggen te shiften met dat waar je mee opgeleid bent? En ben je in staat om nieuwe ondersteunende overtuigingen te installeren? Ooit was ik ook niet in staat om met deze belastende onderbewuste lading iets te doen.

Bewust het onderbewuste inzetten

Na jaren van investeren door het volgen van verschillende trainingen, oefenen, uitproberen en zoeken heb ik als resultaat hiervoor een paar krachtige technieken en vaardigheden opgedaan. Allemaal bedoeld om bewust het onderbewuste te gebruiken om de aldaar zittende blokkades op te sporen, op te heffen en nieuw ondersteunend gedrag, mentale constructies, overtuigingen te implementeren. Waarbij gedrag ruimer is dan alleen maar anders denken, doen of laten.

Uit al mijn ervaring is de Healing Reset Methode geboren. Een praktische en makkelijk toepasbare methode die de dag na het volgen van de training inpasbaar is in iedereen zijn huidige werkwijze.

Mijn visie is:

· Als de lading in je onderbewuste en in je lichaam verdwenen is ontstaat er rust en ontspanning in je systeem en geest waardoor het zelf genezend vermogen je klachten als sneeuw voor de zon laat verdwijnen.

· Als je in verbinding met jezelf leeft, zul je door persoonlijke groei, keuzes gaan maken vanuit een ander bewustzijn. Keuzes die in lijn zijn met je zielsopdracht.

Uitspraak van een oud-deelnemer

Je omzeilt je neocortex en die van je cliënt om de databank van het onderbewuste te ontsluiten. Hiermee kom je op nieuwe inzichten over de achtergrond van iemand zijn klacht. Je gaat als behandelaar voorbij aan je eigen schaduw!

Leiderschap ondanks

Met het volgende wil ik dit artikel afsluiten. Elke professional zal altijd de doelstellingen van de cliënt als leidraad nemen. Het Healing Reset Methode proces is een co-creatie tussen professional en cliënt. Dat vergt een open en samenwerkende houding van beide. Dat neemt niet weg dat een duidelijk leiderschap door de professional nodig is om deze methode succesvol te laten zijn.

Masterclass

Wil je meer weten over de Methode dan nodig ik je uit om een live Masterclass te volgen. Elke maand wordt deze verzorgd door mij. Klik hier voor je aanmelding.